In de stad Nijmegen zijn verschillende wijken. Elke wijk heeft eigen organisaties en diensten waar u hulp kunt krijgen. Ook hebben veel wijken een wijkcentrum. Een ander woord is: buurthuis. Daar kunt u andere mensen uit de wijk ontmoeten. Lees hieronder meer over waar u in uw wijk naartoe kan!

 

De Stip

In elke wijk is een STIP.  U kunt naar STIP als u vragen hebt over geld, wonen, werk, zorg of het invullen van formulieren. Ook als u mee wilt helpen met een activiteit in de wijk, kunt u naar STIP.

Kijk waar in uw wijk STIP is.

Het Sociaal Wijkteam (SWT)

Elke wijk heeft een sociaal wijkteam. Eerst gaat u naar STIP. Maar als u misschien meer hulp nodig hebt, dan kan het sociaal wijkteam u misschien verder helpen. Een sociaal wijkteam is een groep zorgprofessionals. Samen met u kunnen ze helpen bij problemen als u ziek bent.

Welke professionals werken in het sociaal wijkteam in uw wijk?

Jongerenwerkers (Tandem)

Elke wijk heeft ook een of meerdere jongerenwerkers. Zij zijn er voor jongeren. Ze zoeken vaak jongeren op om met ze te praten en problemen te voorkomen. Ook helpen ze jongeren met het organiseren van activiteiten in hun buurt.

Overzicht van de jongerenwerkers in uw wijk.

Wijkcentrum of buurthuis

Elke wijk heeft zijn eigen buurthuis. Hier kunt u zelf activiteiten organiseren. Ook zijn er soms informatieavonden of buurtvergaderingen. Het is een plek voor iedereen uit de buurt. U kunt er buurtbewoners leren kennen!

Welke buurtcentra zijn er in Nijmegen? 

De gemeente in uw wijk

Er werken ook mensen van de gemeente voor uw wijk. Samen met bewoners maken zij de wijk veilig en leefbaar. Samen met de buurt verbeteren ze de speeltuinen, wegen en parken. Of ze bespreken problemen met jongeren. Als u ergens last van hebt, of u heeft een goed idee, dan kunt u contact opnemen met de wijkmanager.

Contact opnemen met wijkmanagement.

Wijkagenten – politie in uw wijk

Elke deel van de stad heeft een of een aantal politieagenten. Ze zetten zich speciaal in voor uw wijk. Ze lopen rond in de buurt en lossen kleine problemen op. Voor grote ongevallen met direct gevaar belt u altijd 112. Als u een probleem hebt in de buurt, kunt u de wijkagent spreken.Ze zijn er om u te helpen.

Vind hier de wijkagent (en zijn telefoonnummer) in uw wijk.

Meer Nijmeegse organisaties in uw wijk

Hier vindt u meer organisaties die in Nijmegen werken:
wegwijzer024.nl
Of via: https://nijmegen.socialekaartnederland.nl

Uw wijk online

Veel wijken hebben ook hun eigen website. Hier vind je een overzicht van de belangrijke activiteiten en gebeurtenissen in uw buurt. Zoek ook eens op facebook, u vindt er vast wijkpagina’s!

Centrum
Wijkwebsite Centrum

Bataafs Kwartier

Nijmegen-Midden
Wijkwebsite De Landbouwbuurt
Wijkwebsite De Muntenbuurt

Nijmegen-Noord
Wijkwebsite Nijmegen-Noord
Wijkwebsite Lent

Nijmegen-Oost
Wijkwebsite Nijmegen-Oost
Wijkwebsite Altrade
Wijkwebsite Bottendaal

Nijmegen-Zuid
Hatert

Dukenburg
Wijkwebsite Meijhorst 
Wijkwebsite Weezenhof
Wijkwebsite Aldenhof 
Wijkwebsite Lindenholt

West
Wijkwebsite Nijmegen Oud-West
Wijkwebsite Nijmegen Nieuw-West (Hees)