Nijmegen

Woon je (net) in Nijmegen? Of ga je er binnenkort wonen? Welkom in de oudste stad van Nederland!
Wil je meer weten over Nijmegen? Lees hieronder over de volgende onderwerpen. 

De stad Nijmegen

Hoe is Nijmegen ontstaan? Waar ligt Nijmegen precies? Op deze en veel meer vragen, lees je het antwoord als je hier verder leest. Bijvoorbeeld over de geschiedenis, de taal & muziek, de natuur, de geografische ligging.

Gemeente Nijmegen

Wat doet de gemeente Nijmegen allemaal? Behalve voor je inschrijving en de afspraken voor je inburgering, zorgt de gemeente Nijmegen voor zaken als: onderwijs, jeugdzorg, huisvesting en soms ook financiële ondersteuning. Ook vind je hier informatie over de wijken van Nijmegen en de Nijmeegse gemeenteraad. 

Organisaties

In Nijmegen zijn allerlei soorten organisaties. Bijvoorbeeld op het gebied van werk of speciaal voor vluchtelingen. Bij deze organisaties kun je terecht voor vragen of hulp. En vaak ook voor activiteiten.

Activiteiten

Nijmegen en de Nijmegenaren leer je het beste kennen als je meedoet aan activiteiten. Dit helpt je zeker bij je inburgering. Er is echt van alles te doen in Nijmegen: van cultuur tot sport en van ontmoetingen tot activiteiten voor kinderen. Ook voor uittips kun je hier verder lezen. 

Samenleven

Nijmegen kent een geschiedenis van solidariteit en emancipatie. Allerlei initiatieven in de stad worden ondersteund. Bijvoorbeeld de opvang van vluchtelingen. Ook is Nijmegen een regenboogstad. Dit zorgt ervoor dat veel mensen zich thuis voelen in Nijmegen en hier samenleven.

Vervoer

Anderen ontmoeten, activiteiten te ondernemen… naar je werk, studie of afspraken gaan. Hoe kun je daar het beste komen? Lees hier alles over: fietsen, openbaar vervoer.

Informatie voor Nijmegenaren

Ben je Nijmegenaar en wil je je inzetten voor vluchtelingen? Bijvoorbeeld via vrijwilligerswerk? Of wil je spullen inzamelen of een statushouder een baan aanbieden? Lees hier verder wat jíj als Nijmegenaar kunt doen.