Voedselbank | Gratis voedselpakket

Heeft u (tijdelijk) een laag inkomen? Dan kan het zijn dat u recht hebt op hulp van de Voedselbank. Wekelijks verspreiden de vrijwilligers van de Voedselbank voedselpakketten. Hier ziet u hoe u hiervoor in aanmerking kunt komen.

Als u als alleenstaand persoon niet meer dan 215 euro per maand te besteden hebt aan voedsel en kleding (na aftrek van vaste lasten zoals huur, energie en verzekeringen), dan kunt u tijdelijk terecht bij de Voedselbank. Als gezin mag dit bedrag hoger zijn: 215 euro plus 85 euro extra per persoon. 

Let op:
De voedselbank is een tijdelijke oplossing. Wanneer u zich aanmeldt bij de voedselbank zal er een aantal keer per jaar worden gekeken of u nog steeds recht hebt op een voedselpakket. Als u meer gaat verdienen is het belangrijk dat u dit zelf aan de voedselbank doorgeeft.

Kan ik zo naar de Voedselbank toe?

Als u voldoet aan deze voorwaarden, heeft u in principe recht op een wekelijks voedselpakket van de voedselbank. Het is belangrijk dat u zich hier eerst voor aanmeldt. Op deze manieren kunt u zich aanmelden: 
1. Ga naar VluchtelingenWerk of als u kunt, naar STIP in uw wijk.
Heeft u een bewindvoerder? Dan kunt u het ook samen met deze persoon invullen. 
2. Teken samen met de hulpverlener dit aanvraagformulier 
3. De hulpverlener meldt u aan als nieuwe klant van de Voedselbank   

Is uw aanmelding succesvol? Dan ontvangt u een bericht van de Voedselbank. Zij vertellen u waar in uw buurt, wanneer en hoe laat u uw eerste voedselpakket kan ophalen. Vaak zijn deze locaties buurthuizen en soms ook een centrale locatie op de Winkelsteegseweg (vlakbij het Goffertpark).

Centraal adres voedselbank

Winkelsteegseweg 144
Telefoonnummer voor vragen en informatie: 06 231 12 318
Alleen bereikbaar van 9.00u - 16.00u

Belangrijke regels voor afhalen bij de Voedselbank

⇒ Neem uw eigen koeltas mee om gekoelde spullen op te halen
⇒ Als u voedsel uit het pakket niet gebruikt, ruil het dan met anderen of laat het achter bij het afhaalpunt.
⇒ Kom op de afgesproken tijd naar de afhaallocatie!
⇒ U moet het pakket zelf afhalen!
⇒ Kunt u het pakket niet komen afhalen? Meld dan af voor donderdag 16.00u! Bel: 06 221 34 130 of stuur een mail: intake@voedselbanknijmegen.nl
⇒ Alleen als u u goed heeft afgemeld kunt u een afspraak maken om uw voedselpakket op het centrale afhaalpunt af te halen op een andere tijd!
⇒ Komt u uw pakket twee keer niet ophalen zonder dit te melden, dan krijgt u geen voedselpakket meer van de Voedselbank. 

Wat zit er in een Voedselpakket?

De voeding is allemaal goedgekeurd voor consumptie. Soms is de houdbaarheid van een enkel product officieel overschreden, maar alleen met landelijke goedkeuring van het product, wordt het dan toch opgenomen in het pakket.  Een aantal producten vindt u bijna altijd in het voedselpakket, zoals brood, vlees en groenten. Helaas lukt dat niet altijd. Soms heeft niet iedereen dezelfde producten, dat komt dan omdat er maar een kleine hoeveelheid van het product is. Krijg je een product niet? Dan krijg je iets anders. De Voedselbank verdeelt alles zo eerlijk mogelijk.

Vrijwilliger worden of doneren aan de Voedselbank?

De voedselbank verleent gratis hulp. Extra hulp in de vorm van een donatie, een eigen actie om geld of voedsel in te zamelen of inbreng van grotere hoeveelheden voedsel zijn zeer welkom. De voedselbank werkt op basis van vrijwilligers, ook hierbij kunnen ze altijd hulp gebruiken! Om te zien hoe je dit doet en meer informatie, kijk verder op: http://www.voedselbanknijmegen.nl/

(Bron informatie: Voedselbank Nijmegen)