Uitkering en plichten in Nijmegen in Nederland

Nederland is een land met goede sociale voorzieningen. Mensen die (nog) geen of niet genoeg geld kunnen verdienen, onder andere vluchtelingen, kunnen een uitkering krijgen. De Nederlandse overheid betaalt deze uitkering uit de loonbelasting die alle werkende mensen moeten betalen.

De uitkering is tijdelijk

Een uitkering is altijd tijdelijk. Zodra u zelf geld kunt verdienen, moet u dit doen. Ook als u nog geen volledige baan heeft. Het geld dat u verdient, wordt verrekend met uw uitkering.

WerkBedrijf Rijk van Nijmegen

Woont u in de gemeente Nijmegen, Wijchen, Druten, Beuningen, Heumen, Mook en Middelaar of Berg en Dal en ontvangt u een uitkering? Dan krijgt u na enige tijd een uitnodiging voor een intakegesprek bij WerkBedrijf. WerkBedrijf begeleidt mensen die een uitkering hebben naar werk en maakt samen met u afspraken over wat u kunt doen om werk te vinden. Als u een uitnodiging krijgt, bent u verplicht om te komen.

Wat moet u doen als u een uitkering heeft?

  • Als de gemeente of WerkBedrijf u uitnodigt voor een gesprek, moet u komen.
  • Als er iets wijzigt in uw situatie of u heeft geld verdiend, dan moet u dit direct melden bij de gemeente.

Welke gevolgen deze wijzigingen of inkomsten hebben, dat hangt af van uw persoonlijke situatie. Op de volgende pagina’s vindt u meer informatie over de uitkering en bijverdienen (met voorbeelden) en meer informatie over waarom en hoe u wijzigingen moet doorgeven. Heeft u nog vragen? Hier vindt u de contactgegevens van de gemeenten in het Rijk van Nijmegen.

Werk in Nederland

vacatures in Nederland

solliciteren naar een baan in Nederland

Syriërs in Europa

vluchtelingen in Europa

baan voor Syriërs in Nederland

zoeken naar werk in Nederland

visum naar Europa

visum naar Nederland

Werk in Amsterdam

Werk in Nijmegen