Als u een eigen huis krijgt, dan moet u veel spullen kopen om het in te richten. Er zijn veel betaalbare winkels in Nijmegen om uw inrichting te kopen. Bijvoorbeeld tweedehands winkels, kringloopwinkels en online weggeef pagina’s. Zo kunt u een hoop geld besparen.

Waar kan ik voordelig spullen kopen?

In Nijmegen zijn veel winkels waar u voordelig terecht kunt voor spullen. Bekijk bijvoorbeeld eens de website van Yalla Foundation. Vraag hulp bij het bestellen als u er niet uitkomt.

Tweedehands winkels in Nijmegen

Tweedehands winkels hebben vaak een breed aanbod. Denk aan keukenspullen, kleding of meubels. Soms kunnen ze ook bezorgen. Bezoek eens de volgende winkels:
 Vintage & More, Heumen
 Het Goed, Nijmegen
 Basta, Nijmegen
 Kringloop Klerengoed (ook voor meubels), Nijmegen
 Kringloopwinkel Marcel, Nijmegen
 Maro tweedehands winkel
 Ruilwinkel Nijmegen
 Habbekrats, Nijmegen
 Stichting Overal, Nijmegen
 Weggeefwinkel Hatert, Nijmegen
 Terre des Hommes, Nijmegen

Voor meer winkels en tips kijk eens op de Yalla Foundation website.

Online spullen voor uw huis zoeken

U kunt goedkoop of zelfs gratis spullen vinden op facebookgroepen en websites. Vaak kunt u het ophalen, na het maken van een afspraak.
Enkele voorbeelden:
 Spullen voor statushouders (Stuff for Status Holders, facebook group)
 Gratis ophalen in Nijmegen en omgeving (Go get for free in Nijmegen andsurroundings, facebook group)
 Ruil- en weggeefpagina (facebook group)
 www.marktplaats.nl

Extra adressen

 Vincentius Vereniging: U kunt contact opnemen met ze wanneer u spullen nodig heeft. Met name voor kinderen hebben ze verschillende spullen, zoals bijvoorbeeld een fiets. U kunt ze mailen via: info@vincentiusnijmegen.nl
 Fieldwork Foundation: organiseert af en toe weggeef middagen, waar iedereen welkom is gratis spullen op te halen. Heeft u een speciale vraag voor spullen en kunt u nergens anders naar toe? Dan kunt u ze ook mailen met deze vraag.
Op de website ziet u wanneer er weggeef middagen zijn.
Mailen kan via: info@fieldworkfoundation.nl

Let op:
Als u geen mensen kent en toch hulp zoekt, post dan eens uw hulpvraag op de facebookgroep Refugees in Netherlands Nijmegen. Er zijn veel mensen bereid een helpende hand uit te steken.