Wat doet WerkBedrijf?

Werkbedrijf helpt mensen bij het zoeken naar werk in de regio Rijk van Nijmegen. Het doet dat in opdracht van de gemeente Nijmegen. Werkbedrijf biedt gratis ondersteuning aan statushouders bij het vinden van een baan. Soms is dat meteen betaald werk, maar soms eerst werk met behoud van uitkering voor kortere of langere duur. Dit is afhankelijk van uw werkervaring en opleiding.

Het is ook mogelijk werk en een opleiding te combineren. Dan volgt u een leer-werktraject. U werkt een aantal dagen per week en gaat meestal een dag per week naar school (BBL-traject). Soms kan een opleiding met studiefinanciering het beste zijn. Werkbedrijf kijkt samen met u wat voor u het meest geschikte traject is.

WerkBedrijf biedt ook interne cursussen zoals solliciteren, empowerment en oriënteren op de Nederlandse arbeidsmarkt. Deze zijn gratis te volgen.

Wilt u meteen aan de slag? Kijk dan op de website: www.werkbedrijfrvn.nl, klik op ‘ik ben werkzoekende’ en dan op ‘vacature zoeken’. Links in het scherm vindt u een zoekfilter waarbij u kunt aangeven in welke branche u wilt werken, hoeveel uur u kunt werken, enzovoorts. Heeft u een geschikte vacature gevonden, scrol dan naar de onderkant van de pagina en klik op ‘Iets voor jou? Solliciteer direct hieronder’. Als u de gevraagde gegevens invult, zal een medewerker van WerkBedrijf contact met u opnemen en u verder helpen.

Heeft u nog geen contactpersoon bij WerkBedrijf en wilt u graag hulp bij het zoeken naar werk of een opleiding, dan kunt u via de site van WerkBedrijf (www.werkbedrijfrvn.nl) een afspraak maken. Het is handig als u hierbij aangeeft dat u een statushouder bent.

Bent u nog niet aangemeld bij WerkBedrijf en woont u in de gemeente Nijmegen, Wijchen, Druten, Beuningen, Heumen, Mook en Middelaar of Berg en Dal?

Vraag dan uw consulent van de afdeling inkomen van de gemeente om u aan te melden.

Het is belangrijk dat u al wel Nederlands spreekt (minimaal A1 niveau).  Als u een uitnodiging krijgt, bent u (omdat u een uitkering heeft) verplicht om te komen. Als u niet kunt komen, kunt u bellen voor een nieuwe afspraak.

Voor vacatures of meer informatie over wat WerkBedrijf voor u als werkzoekende kan betekenen, klikt u hier:

Contactpersoon WerkBedrijf voor Statushouders

De heer Ad Verpaalen (in Nederlands of Engels)
E a.verpaalen@wbrn.nl
T 0655688043
Adres (klik voor google maps):
Nieuwe Dukenburgseweg 21A
6534 AD Nijmegen

Contact het WerkBedrijf

E: communicatie@wbrn.nl
T: 024 – 751 75 00