Lening Inrichting | Spullen voor in uw huis

Krijgt u een huis? Dan krijgt u in Nijmegen een lening waarmee u de basisbenodigdheden kunt kopen. Bewaar alle bonnen van wat u koopt om te bewijzen waar u het geld aan besteedt hebt. Veel spullen kunt u slim aanschaffen. Op deze pagina vindt u tips en informatie over spullen voor in uw woning.

Begeleiding VWN: informatie over de lening en inrichting 

Vluchtelingenwerk zal u informatie geven over een lening voor uw inrichting en geeft u tips. Ze zullen u niet helpen om de spullen te kopen.

Zoekt u hulp bij het uitzoeken of kopen van spullen? U kunt altijd een bericht plaatsen op de facebookgroep 'Spullen voor statushouders Nijmegen'.

Inrichtingskrediet: een lening om spullen voor uw huis te kopen

Als u een woning krijgt in een gemeente, zoals in Nijmegen, kunt u een lening krijgen die u kunt gebruiken voor de basisinrichting van uw huis. De lening moet u later terugbetalen. Hoeveel geld u kunt lenen, hangt af van hoe groot uw gezin is.

Er zijn hiervoor een aantal belangrijke regels: 
⇒ Het geld van de lening mag ALLEEN uitgegeven worden aan kosten en spullen voor de inrichting.
⇒ Geeft u geld van de lening uit aan andere spullen? Dan moet u alles direct terugbetalen en krijg u een boete.
⇒ U heeft 3 maanden de tijd om via de lening spullen voor in uw huis te kopen. 
⇒ U moet deze lening later terugbetalen. Hiervoor wordt een aantal jaar een klein bedrag per maand op uw uitkering ingehouden. Dit wordt automatisch geregeld.
⇒ Na een aantal jaar betalen, stopt het terugbetalen. Het geld dat u dan nog niet hebt terugbetaald, wordt dan kwijtgescholden. U heeft dan geen schuld meer van de lening. 

Bewaar uw bonnetjes!
⇒ Het is belangrijk dat u kunt bewijzen wat u hebt gekocht met het geld van de lening. Bewaar daarom alle bewijzen goed: bonnetjes of bijvoorbeeld screenshots van de advertentie en de berichten die u heeft gestuurd via Marktplaats.
⇒ U moet de bonnetjes en andere betaalbewijzen 2 jaar bewaren. Scan daarom de bonnetjes in op uw computer zodat u een back-up hebt om te laten zien wat u hebt uitgegeven en waaraan.

Wilt u deze lening ook gebruiken? Neem contact op met VWN voor meer informatie.
Informeer u goed bij hen over de precieze voorwaarden voor de lening.