Bent u statushouder en woont u in het Rijk van Nijmegen? Als u werk hebt, is dat perfect. Hebt u een uitkering, dan moet u zoeken naar werk. Wanneer u al langer dan een half jaar geregistreerd bent als asielzoeker, mag u ook werken. Werk vinden is een uitdaging. Op de volgende plekken kunt u hulp krijgen bij het vinden van werk.

 1. Hulp bij het zoeken naar werk: het WerkBedrijf
 2. Via via werk vinden
 3. Werk zoeken bij een uitzendbureau
 4. Zelf vacatures zoeken en solliciteren
 5. Handige links

1. Hulp bij het zoeken naar werk: WerkBedrijf

Woont u in de gemeente Nijmegen, Wijchen, Druten, Beuningen, Heumen, Mook en Middelaar of Berg en Dal? Hebt u een uitkering? Spreekt u Nederlands, of Engels? Dan kan een consulent van het WerkBedrijf u helpen met advies en het vinden van een werkplek.
Kijk op de pagina van het WerkBedrijf.


2. Via via werk vinden

Werk vinden gaat vaak via via. U vertelt iemand wat u kunt en wat u zoekt. Dan denken mensen aan u als ze wat weten. Vertel dus aan iedereen die u kent, dat u werk zoekt. En wat u goed kunt. U kunt het ook online vertellen. Zet bijvoorbeeld in een facebookpost wat u goed kunt, wat uw taalniveau is, en wanneer en hoeveel u wilt werken. Online plekken waar u uzelf kunt voorstellen, zijn:

LinkedIn Nijmegen Vluchtelingen

Tip:
Maak een profiel voor uzelf op LinkedIn. Veel Nederlanders gebruiken LinkedIn om zichzelf aan anderen bekend te maken en positieve referenties te tonen. Een goed up-to-date LinkedIn-profiel is handig voor uzelf en staat netjes. 


3. Werk zoeken bij een uitzendbureau

Overal in de stad vindt u uitzendbureaus. Een uitzendbureau is een bedrijf dat bemiddelt tussen mensen die (tijdelijk) werk zoeken en bedrijven die (tijdelijk) mensen nodig hebben. Bij een uitzendbureau staat u als werkzoekende gratis ingeschreven en staan bedrijven ingeschreven die een (tijdelijke) werknemer nodig hebben. Wat doet u om werk te vinden bij een uitzendbureau?

 1. Maak uw cv met daarop uw naam, adres, contactgegevens, onderwijs en werkervaring.
 2. Zoek de uitzendbureaus. Bekende grote uitzendbureaus zijn Randstad, Manpower, MaxFlex.
  Bekijk dit overzicht voor alle uitzendbureaus in en om Nijmegen.
 3. Bezoek direct het uitzendbureau. U kunt dan aan de intercedent – iemand die bij een uitzendbureau werkt – vertellen wat u kunt, wat u zoekt, en hoe gemotiveerd u bent. Zij registreren uw gegevens. Neem daarvoor mee:
  – cv
  – identiteitskaart
 4. Het uitzendbureau neemt contact met u op als het werk heeft dat bij u past.
 5. Als u gaat werken, dan betaalt het uitzendbureau u voor uw werk. Niet het bedrijf zelf.

Tip:
Staat u ingeschreven als werkzoekende bij een bureau? Bel dan altijd na een paar dagen naar het uitzendbureau of ga er een aantal keren terug om te vragen of er al werk is. Dan weten mensen van het uitzendbureau dat u echt graag wilt werken. Als zij voor een bedrijf werknemers moeten zoeken en ze kennen uw gezicht, zullen zij sneller u bellen dan iemand anders. Uitzendbureaus bemiddelen dus ook voor werk voor vluchtelingen en statushouders in Nijmegen.


4. Zelf vacatures zoeken en solliciteren

Natuurlijk kunt u ook zelf werk zoeken. Bijvoorbeeld:

 1. In winkels of bij bedrijven vragen of zij werk hebben voor u.
  Tip: neem een geprint cv mee met een foto
 2. Vacatures zoeken in kranten of online en dan een sollicitatie-brief met cv sturen.
 3. Direct online solliciteren en je cv digitaal meesturen.
  Hier vindt u een aantal websites en facebookpagina’s voor werk in en om Nijmegen:

En nog veel meer …

Tips:
Google uzelf eens! Werkgevers zullen altijd proberen uw naam te googlen. Hebt u wel een representatieve foto op facebook die bij uw positie past? Staan er aanstootgevende foto’s op uw facebookprofiel? Het is het beste deze te verwijderen, leef je in in een mogelijke werkgever. 


5. Handige links bij het zoeken naar werk


Hebt u goede tips of ervaringen? Laat het ons dan weten via een e-mail. Dan nemen we uw tip misschien wel op op deze pagina.

 

Werk in Nederland
vacatures in Nederland
solliciteren naar een baan in Nederland
Syriërs in Europa
vluchtelingen in Europa
baan voor Syriërs in Nederland
zoeken naar werk in Nederland
visum naar Europa
visum naar Nederland
Werk in Amsterdam
Werk in Nijmegen