Kinderen & jongeren

Komt u net in Nijmegen in een huis wonen en heeft u jonge kinderen? Of iets oudere kinderen? De GGD (Jeugdgezondheids-zorg, in het kort JGZ) controleert de groei en biedt vaccinaties.

Kinderen van 0 tot 4 jaar

Binnen twee maanden komen dan een verpleegkundige van de GGD bij u op bezoek. U maakt dan kennis met de verpleegkundige en u bespreekt hoe het gaat met de kinderen (intake).

De verpleegkundige legt u dan uit dat iedereen met kinderen regelmatig een consultatiebureau bezoekt. Dat is een gebouw in de buurt waar verpleegkundigen en artsen alle jonge kinderen van Nijmegen wegen, meten en vaccineren. Zo controleren ze of uw kind gezond is en goed groeit. Samen met u spreken ze over of uw kind gezond opgroeit en u bespreekt uw vragen met de verpleegkundige of arts. U vindt de locaties op de website van de GGD Gelderland-Zuid. De verpleegster vertelt u het adres. 

In Nederland vaccineert de GGD uw kinderen gratis tegen sommige ziektes. Als uw kind een vaccinatie nodig heeft, neemt de GGD contact met u op.

Kinderen/jongeren van 4 tot 18 jaar

Komt u net hier wonen en heeft u kinderen tussen de 4-18 jaar? De GGD ziet deze kinderen op de school van uw kind. De verpleegkundige kijkt daar of kinderen goed groeien en gezond zijn. Over de vaccinaties krijgt u een brief, of de verpleegkundige neemt contact met u op.

Meer informatie over vaccinaties in Nederland

Via de volgende link kunt u een brochure vinden in verschillende talen. Het is nationale informatie over de vaccinaties die kinderen in Nederland krijgen.

Folder Rijksvaccinatieprogramma RIVM (verschillende vertalingen) 

Een afspraak maken of contact opnemen met GGD JGZ?

Bel met GGD JGZ: 088-1447111