Houdt u van lezen? En wilt u boeken lenen? Dan kunt u hiervoor naar de bibliotheek in Nijmegen. Bij de bibliotheek kunt u met een bibliotheekpas boeken lenen.
Als u een taalcursus volgt bij een taalschool in Nijmegen, kunt u meestal via die school een gratis bibliotheekpas krijgen. Ook via de Meedoen-regeling  van de gemeente Nijmegen kunt u een bijdrage krijgen voor een pas (zie hieronder).

Gratis bibliotheekpas?

⇒  Voor kinderen onder de 18 kunt een gratis bibliotheekpas aanvragen bij de bibliotheek (onder de 18 jaar is alleen inschrijving door een ouder/verzorger toegestaan)
U kunt de bibliotheekpas hier aanvragen. Of samen met uw kind(eren) in de bibliotheek.

⇒  Bent u ouder dan 18 en heeft u een laag inkomen? U kunt 1 jaar een gratis bibliotheekpas krijgen via de Meedoen-regeling (met de andere 100 euro kunt u iets anders doen) Na een jaar stopt dit abonnement automatisch.
⇒ Als u een kind of kinderen heeft, kunt u voor hen  dus een gratis pasje aanvragen op de bibliotheek.

Meedoen-regeling

⇒  Kijk hier of u gebruik mag maken van de Meedoen-regeling ‘Voorwaarden’

Mag u gebruik maken van de Meedoen-regeling? En wilt u de regeling gebruiken voor een gratis bibliotheekpas?

Vraag dan de Meedoen-regeling aan via de gemeente Nijmegen.
Als u de toekenning voor de Meedoen-regeling heeft, kunt u zich aanmelden bij de bibliotheek in Nijmegen met de toekenningsbrief.  Houd uw activatiecode (QR-code)  uit de toekenningsbrief bij de hand.( Meedoen bieb )

 

Let op:
⇒  De Meedoen-regeling geldt niet voor studenten. Als student kunt u vaak wel gratis boeken lenen bij de HAN bibliotheek.

⇒  Meer weten over de Meedoen-regeling voor een andere sport of cursus? Lees het hier. 

Wist u dat..

⇒  De Nijmeegse bibliotheek soms ook boeken heeft in andere talen? Zoals Engelse, Franse en sommige Arabische boeken. U kunt de collectie van de Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid hier checken.
⇒  U ook zonder bibliotheekpas in de bibliotheek kunt zitten om boeken te lezen?
⇒  U in de bibliotheek ook cd’s en dvd’s kunt huren?

Bibliotheken in Nijmegen

⇒  Zie hier de locaties en openingstijden van de bibliotheken in Nijmegen. 
⇒  Meer weten over wat de bibliotheek nog meer doet? Kijk eens op de welkom-pagina van de Openbare Biblotheek Gelderland Zuid.