Nijmeegse fietsers opgelet: langgeparkeerde tweewielers bij station worden weggehaald

NIJMEGEN – Attentie voor wie zijn fiets soms langere tijd stalt bij het Nijmeegse Centraal Station. De gemeente komt in actie tegen langparkeerders. Rijwielen die meer dan 28 dagen in een stalling staan worden zonder pardon verwijderd.

Fietsers die parkeren bij de bewaakte stalling onder het station én in de rekken bij de Tunnelweg aan de westkant van het spoor moeten opletten. Op die twee plekken controleert de gemeente vanaf maandag op ‘de 28-dagen-regel’. Dat is de maximale termijn die fietsen gestald mogen staan voor ze door de Algemene Fiets Afhandel Centrale (Afac) kunnen worden weggesleept. En denk niet dat de gemeente niet kan bewijzen dat een fiets ergens langer dan vier weken staat.

,,Boa’s gaan krijtstrepen zetten op achterbanden”, vertelt een woordvoerder namens het stadsbestuur. Vermoedelijk komen de strepen net onder de achtervork. ,,Twee dagen later komen de Boa’s terug en kunnen ze precies zien of de streep nog op dezelfde plek zit. Dus of een fiets in beweging is geweest of niet.”

22 oktober is wegsleep-dag

Fietsen die niet van hun plaats geweest zijn, worden woensdag niet direct meegenomen. Controleurs hangen er een label aan met hun bevindingen en een waarschuwing. Wie zijn rijwiel vervolgens niet binnen 28 dagen zelf meeneemt, loopt de kans dat de Afac dat doet. ,,Op 22 oktober gaat die organisatie fietsen met een label weghalen”, zegt de woordvoerder. ,,Na 28 dagen, met één dag respijt dus.”

De 28-dagen-actie is de nieuwste zet van de gemeente in de strijd tegen overlast van foutparkerende fietsers. Vorige week al kondigde het stadsbestuur regels aan die het makkelijker maken om verwaarloosde rijwielen en fietswrakken weg te halen. ,,We investeren veel in goede stallingsruimte, maar willen niet dat die vol staat met ongebruikte exemplaren”, zei wethouder Harriët Tiemens daar toen over.

Source: AD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.