Samen Nederlands spreken | taalcafés

Wil je verder oefenen met Nederlands spreken in een groep(je)? Dat kan in een taalcafé! Samen met andere mensen uit allerlei landen en een vrijwilliger praat je over verschillende onderwerpen: bijvoorbeeld feestdagen of eten. Dat doen jullie op een leuke en gezellige manier. Jullie spelen vaak een taalspelletje of luisteren naar een liedje. In Nijmegen worden de volgende taalcafés georganiseerd:

Bibliotheek Nijmegen

De Bibliotheek Nijmegen organiseert op allerlei plekken in Nijmegen een taalcafé. Kijk hier voor de tijden en de locaties. Je kunt gratis meedoen met een taalcafé en je hoeft je niet aan te melden. Op de Facebookpagina Taalcafé Nijmegen kun je lezen waarover jullie gaan praten in het taalcafé.

De Bibliotheek Nijmegen organiseert ook leesgroepen. In een leesgroep lees je samen met anderen boeken voor volwassenen. Zonder moeilijke woorden en met korte zinnen. Ook praten jullie over het verhaal. De bibliotheek zorgt voor de boeken.

Voor meer informatie > mail: ljansen@obgz.nl of bel: 024 – 327 49 75

Dar El Yasmin

Bij het taalcafé van Dar El Yasmin kun je extra oefenen met Nederlands én Arabisch. De taalcafés zijn inspirerende avonden met cultuur, muziek (liedteksten), spelletjes, kwissen, film en hapjes. En natuurlijk veel oefenen met spreken!

Elke woensdag: 19.30 – 21.00 uur (vanaf 11 januari 2023).

Adres: Gezellig, Ganzenheuvel 56.

Voor meer informatie > mail: contact@dar-al-yasmin.nl of bel: 06 – 16 47 03 00

Gezellig

Bij ontmoetingsruimte Gezellig kun je binnenlopen en met andere (nieuwe) Nijmegenaren kennismaken. Dit is geen taalcafé, maar bij een kopje koffie of een spelletje kun je natuurlijk ook je Nederlands oefenen!

Adres: Ganzenheuvel 56.

Openingstijden > maandag-dinsdag: 12.00 – 17.00 uur, woensdag-vrijdag: 13.00 – 17.00 uur.