Een van de verplichte onderdelen van het inburgeringsexamen is de Kennis van de Nederlandse Maatschappij (KNM). Nederland heeft zijn eigen gebruiken, geschiedenis en cultuur. U leert in een cursus hoe mensen in Nederland met elkaar en situaties omgaan. Bijvoorbeeld: Wie bestuurt het land? Hoe gaan we om met afval?

Bij deze taalscholen kunt u de lessen volgen voor KNM (en ONA). Als u voor Radboud in’to Languages kiest, moet u les krijgen richting NT2-niveau (minimaal taalcursus B1).

Waar leert u over tijdens KNM?

Tijdens de cursus KNM leert u over de volgende onderwerpen:

⇒ Werk en inkomen
⇒ Nederlandse waarden, normen en manier om met elkaar om te gaan
⇒ Wonen
⇒ Gezondheid en gezondheidszorg
⇒ Geschiedenis en geografie
⇒ Nederlandse instanties
⇒ Politiek en bestuur van Nederland
⇒ Onderwijs en opvoeding

Via opdrachten in de les en huiswerk leert u over deze onderwerpen. Als u alle onderwerpen hebt besproken en geleerd, mag u examen doen. Dit doet u op een van de DUO-locaties in de buurt van uw gemeente. (Dit kan nog steeds best ver weg zijn).

Let op:
⇒ Alle inburgeraars zijn verplicht KNM te volgen. Ook als u het Staatsexamen NT2 doet.
⇒ Om de cursus te kunnen volgen, moet u al wat Nederlands kunnen spreken. Bespreek met uw taaldocent of u klaar bent om de cursus te gaan volgen.
⇒ Wacht niet te lang met uw cursus. De wachttijd voor examens kunnen erg lang zijn.

Examen doen

U doet examen bij een DUO-locatie in Nederland (Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Rijswijk of Zwolle). Het examen maakt u op een computer. Tijdens het examen ziet u filmpjes. Bijvoorbeeld iemand die boodschappen doet of iemand die de dokter bezoekt. Na het filmpje krijgt u een vraag over de situatie.

Oefenexamen?

⇒ www.inburgeren.nl

Knoester 

Of oefen via YouTube, bijvoorbeeld met deze oefenvragen.

https://www.youtube.com/channel/UCapwePh9tBLXnFJ9LJM_tdA/videos