Zorgverzekering | Aanvullende zorgverzekering

De basiszorgverzekering vergoedt niet alle zorg zoals fysiotherapie of tandzorg. Daarom kiezen veel mensen om extra zorgverzekeringspakketten af te sluiten bovenop de basisverzekering. Dit noemen we de ‘aanvullende ziektekostenverzekering’. De aanvullende verzekering voor tandzorg heet tandverzekering.

De basisverzekering dekt veel zorgkosten zoals alle bezoeken aan de huisarts, zorgkosten voor de kinderen en veel specialistische kosten (bovenop uw eigen risico). Maar niet voor alles. Anticonceptie, zoals de pil, fysiotherapie, homeopathische behandelingen en vele andere specialistische zorg kunt u verzekeren met een extra zorgverzekeringspakket: de aanvullende zorgverzekering.

Aanvullende zorgverzekering

De aanvullende zorgverzekering dekt zorgkosten die niet verzekerd zijn in de basisverzekering die hetzelfde is voor alle mensen. Bijvoorbeeld: fysiotherapie of homeopathische behandelingen. U kunt kiezen uit verschillende pakketten die verschillende soorten zorg vergoeden. U betaalt hiervoor extra geld per maand. Over de kosten die worden betaald door deze verzekeringspakketten betaalt u geen eigen risico. Verschillende zorgverzekeringen bieden verschillende extra zorgpakketten aan. Het is een vrije mark: u kunt kiezen welke extra verzekeringen u wilt hebben. Stem dit goed af op de extra zorg die u nodig hebt.

Tandverzekering

Een tandverzekering dekt de kosten voor tandzorg, zoals de afspraken bij de tandarts. Alle tandverzekeringen verschillen, er zijn basisverzekeringen maar ook pakketten die alle mogelijke tandzorg verzekeren. Hierdoor verschillen de maandelijkse kosten afhankelijk van het pakket dat u kiest. Meestal is er een jaarlijks maximum aan tandzorg dat er wordt vergoed, zoals 250 of 500 euro. Sommige verzekeringen stellen dat u 25% van de behandelingen zelf moet betalen. Informeer u hier goed over!

Vrij om te kiezen

U kunt kiezen welke aanvullende verzekeringen u nodig hebt, en dit kan zelf bij verschillende zorgverzekeraars.

TIP: Check dekking
Check altijd bij de dokter of tandarts of de behandelingen die ze u aanraden gedekt worden binnen uw basis- of aanvullende verzekering! Op deze manier staat u nooit voor financiële verassingen! Als de tandarts behandelingen adviseert; probeer die dan toch uit te laten voeren.

Tip: Collectieve verzekering (CAZ)
De gemeente Nijmegen heeft een collectieve extra zorgverzekering (CAZ) voor mensen met een laag inkomen (totale som aan geld van inkomen, uitkeringen, pensioen en studiefinanciering). Ze betalen een klein bedrag mee aan uw premie mee.

⇒  Online inschrijfformulier
⇒ Bel naar de gemeente of bezoek het CZ-zorgkantoor (Ziekerstraat)
⇒ Help je hulp nodig? Ga dan naar VWN of een STIP bij je in de buurt