Drugs

Nederland heeft een ander beleid als het gaat om drugs dan u waarschijnlijk gewend bent. Drugs zijn verboden, maar soms is de officiële, gereguleerde verkoop van soft drugs (weed, hash) toegestaan, door ‘coffee shops’. Deze zijn er ook in Nijmegen. Op deze pagina leest u meer informatie over drugs.

Drugs beïnvloeden het bewustzijn van de gebruiker. Het kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom is het verboden om drugs te dealen of eigen drugs te produceren (er zijn uitzonderingen). De overheid gaat de productie van hard drugs tegen, bijvoorbeeld door het sluiten van druglabs.

Hulp bij drugsgebruik

Heb je vragen, een drugsprobleem of acute hulp nodig? Ga dan naar de huisarts of de eerste hulp. Er zijn ook organisaties die helpen bij verslaving, of preventie.

Let op:
De dokter mag niet anderen vertellen over uw problemen, wat ze ook zijn. Dit ligt vast in zijn richtlijnen. Als u hem bezoekt, is alles vertrouwelijk.

Relevante links over drugs

Informatie van de Nederlandse Rijksoverheid over drugs
Drug Info Team

Informatiebrochure over Drugs, Alcohol, Tabak en Medicijnen


Arabisch

Engels

Farsi

Nederlands

Drug-criminelen

Soms bieden criminelen geld, of bieden gratis hulp aan, en voeren daarna druk uit om in je woonhuis drugs te (laten) telen. Een grote hoeveelheid drugs verbouwen is niet toegestaan. Je kunt een strafblad krijgen als je dit doet. Criminelen focussen vooral op kwetsbare personen, zoals bijvoorbeeld vluchtelingen.

Hier kun je lezen wat er gebeurde met een Syrische familie vlakbij Eindhoven:
Hennepbendes werven kwetsbare vluchteling als thuisteler

Criminelen aangeven

Als je iets gezien hebt, kun je drugscriminaliteit aangeven bij de politie. Of als je onveilige situaties hebt ontdekt. Waar kun je dan naartoe bellen?
⇒ Geen noodsituatie? Bel dan naar Politie Geen Spoed: 0900-8844
⇒ Noodsituatie (levensgevaar)? Bel 112
⇒ 
Anoniem tips doorgeven? Dat kan ook. Je hoeft je eigen naam dan niet door te geven. Bel daarvoor: Lijn M: 0800-7000